Tankar kring trädgård

Som trädgårdsdesigner och trädgårdsmästare har jag i många år hjälpt människor att skapa sina drömmars trädgård. Det är lika roligt att utforma tomten till en nyproducerad villa, en terapiträdgård som att skapa en oas på gården till en bostadsrättsförening eller en balkong mitt i storstaden. Mina visningsbalkonger och trädgårdar har blivit uppmärksammade i fler sammanhang vilket är både roligt och hedrande.

Trädgårdsdesign

Att skapa en miljö där både funktion och skönhet kombineras är mitt mål. Vi tittar på trädgården och går igenom de behov och önskemål som framkommer. Därefter granskar vi tomtkartorna och jag gör en ordentlig fotodokumentation. Utifrån detta besök utformas en offert enligt överenskommet uppdrag. För kunder som geografiskt bor lite längre bort brukar det gå bra att arbeta via distans.

Konsultation

Många gånger kan en trädgårdskonsultation räcka för att man ska orka ta tag i sin trädgård som kanske mer har blivit en börda istället för att en källa till glädje. Efter en första kontakt bokar vi tid för en konsultation. Här kan det handla om allt från att få en växtinventering av de befintliga växterna till idéer på plats. Vad växer i min trädgård? Vilka av mina idéer är realistiska? Vilka växter trivs på min tomt?